Volg ons

Portugal trip 2023

Het einddoel van "The Race to Portugal" was het golfmekka in de Algarve: Vilamoura. De 4 winnaars van onze greensome zomertour kregen deze prachtige trip aangeboden door hoofdsponsor Go4Golf Reizen. Maar zij waren daar niet alleen, nog 28 andere enthousiaste golfers gingen mee voor een heel gezellig 4-daags toernooi.

Op vrijdag 10 februari ging het toernooi van start op de Dom Pedro Pinhal golfcourse. Een mooie, lange baan met smalle fairways. Een boom is voor 90% lucht zeggen wij altijd in Nederland. Maar dat geldt absoluut niet voor de vele pijnbomen die je hier tegenkomt. Een tak raken, betekent vrijwel altijd dat de bal recht naar beneden valt en dat kost je dus al gauw een extra slag.

Niet eenvoudig dus om goed te scoren, maar er waren toch genoeg spelers die het er goed vanaf brachten. Caroline (Caat) van der Spek werd derde met 75 netto, Yvonne Kleihorst tweede met 74 netto en steady Patrick Groen werd de eerste dagwinnaar met 73 netto. Voor het klassement kregen zij respectievelijk 40, 45 en 50 punten.

Na de prijsuitreiking was het slechts 10 minuutjes rijden naar ons Dom Pedro Vilamoura hotel. Een leuk hotel vlakbij de mooie Marina, waar iedereen wel een leuk restaurantje kon vinden voor het diner. Daarna werd de avond voortgezet in de bar van het hotel waar ook vele groepjes Britse golfers er een gezellige boel van maakten.

Op dag 2 stond de Dom Pedro Victoria baan op het programma. Net als alle 5 de Dom Pedro banen ligt ook deze middenin Vilamoura, dus wederom slechts een klein stukje rijden voor dat het inslaan kon beginnen. Op deze baan wordt jaarlijks de Portugal Masters van de Europese Tour gespeeld, een echte topbaan dus. Meer open dan Pinhal en met de stevige wind erbij werd het een aardige test om de vele (water-) hindernissen te omzeilen.

Hans de Melker en Patrick Groen deden dat prima met allebei een netto 77. Maar de toch wel verrassende winnaar was deze keer onze eigen Hans Bijlsma, die een keurige 75 netto noteerde. Dat betekende 50 punten voor hem en 45 en 40 erbij voor Patrick en andere Hans.

Voor de derde dag gingen we even het dorp uit naar het nabijgelegen Vale do Lobo resort. Daar zijn 2 18-holes banen, en wij mochten de Royal Course spelen. Een hele mooie baan met hole 16 als 'signature hole'. Deze par-3 is de meest gefotografeerde hole van Europa en het was inderdaad spectaculair (en spannend) om je bal zo langs de kust over de kliffen op de green te krijgen.

Deze dag waren er veel dames in de top van het klassement te vinden, maar met een prachtige 69 netto was het opnieuw Hans Bijlsma die er met de dagwinst vandoor ging. Met alweer 50 punten erbij lonkte voor hem nu zelfs de eindoverwinning. Linda de Koning had ook een geweldige dag en maakte ook 69 netto, goed voor 45 klassementspunten. En ook Caat van der Spek was weer bovenin te vinden, met 71 netto verdiende zij 40 punten erbij.

Voor de finale waren we maandag 13 februari op de Dom Pedro Old Course. Een prachtige baan om mee af te sluiten, zeker omdat de zon had besloten om deze dag eens lekker door te komen. In de top van het klassement was het heel spannend en natuurlijk speelden de 4 koplopers met elkaar in de laatste flight. Hans B was niet helemaal lekker en kon de goede vorm niet vasthouden. En ook Caat van der Spek en Carla Bunnik hadden niet hun allerbeste dag. Werd het dan toch weer Patrick Groen, of zou er nog iemand uit het achterveld opkomen?

Yvonne Kleihorst deed haar best en werd met 73 netto de dagwinnaar. Thomas Hoyer werd tweede met 74 netto en Patrick wist in de spannende winnaarsflight nog tot een 76 netto te komen, wat goed was voor de derde plaats in de daguitslag.

En daarmee speelde hij uiteindelijk een totaal van 165 bij elkaar. Ruimschoots voldoende voor wederom een eindzege in een van onze toernooien. En dat is toch razend knap als laagste handicapper in een deelnemersveld dat met 100% verrekening speelt. Hans B werd overall tweede met 152 punten en Linda de Koning derde met 143 punten. Proficiat Patrick en de andere winnaars!

Iedereen weer bedankt voor een geweldig leuk lang weekend. We zien jullie graag weer in mei als we starten met een nieuwe "Race to..."!

Groeten,

Dylan Weggeman 

 

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan