Volg ons

Race to España - Spaarnwoude

We hebben er maandan naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover. Na het koude en natte voorjaar begonnen we op zaterdag 13 mei met prachtig weer aan een nieuwe 'Race to...'. Einddoel van deze jaarlijks terugkerende Greensome zomertour is dit jaar een tripje naar de Costa del Sol, dus noemen we het The Race to España.

Bij de eerste wedstrijd op Spaarnwoude hadden we een deelnemersveld van 40 spelers (20 koppels) die gingen strijden om de dagprijzen en natuurlijk vooral ook voor zoveel mogelijk punten voor het klassement. Bij deze tour spelen we altijd strokeplay (max 5 boven par) en ieder koppel krijgt op basis van de gezamenlijke handicap een 'personal par'. Zo krijg je aan het einde van de ronde een resultaat dat vergelijkbaar is met de pro's, en liefst ga je dan dus 'onder par'.

Daarnaast spelen we altijd op elke par-3 om de 'neary'. Toevallig waren dat er op deze baan slechts drie en die werden gewonnen door Robert Horsten 2x (hole C4 en D3) en Kurt Elfrink (hole D5).

De wedstrijd werd gewonnen door ondergetekenden met een score van 'level par'. Maar als organisatie spelen wij uiteraard niet voor de prijzen, dus die schoven door. Zodoende waren de 2 greenfee vouchers van Spaarnwoude voor team Robert Horsten/Ton Overwater, die met een iets hogere personal par ook op level binnenkwamen. Het debuterende team Britt van Waarde/Robin van Waarde maakte een score van +3 en daarvoor ontvingen zij beiden een dozijn iGolf ballen. En team Hans de Melker/Angelique Moerman legden met een score van +4 beslag op de iGolf bidons.

De volgende wedstrijd is op zondag 18 juni op Golfbaan Bentwoud. Heb je zin in een leuke dag samen met je golfmaatje, dan ben je van harte welkom!

Groeten,
Dylan en Hans

Uitslag

Inschrijven

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan