Volg ons

Race to Portugal - FINALE Hitland

Op zaterdag 28 september was het zover, de finale van de Race tot Portugal 2024 op Golfbaan Hitland.

De afgelopen maanden hadden we bij alle voorrodes steeds mooi weer, maar deze keer liep het een beetje anders. In de dagen voorafgaand aan de finale regende het veel, héél veel zelfs. En dat is voor een golfbaan die meer dan 5 meter onder NAP ligt meestal geen goed nieuws. Maar gelukkig bleef de baan toch open en kon de grote finale gewoon gespeeld worden.

Zoals gebruikelijk bij deze wedstrijdserie waren er 2 hoofdprijzen te verdienen. Een voor het koppel dat het eindklassement zou winnen, maar ook een voor het koppel dat deze finalewedstrijd zou winnen. Zodoende had iedereen die aan de start verscheen dus nog een kans.

Iedereen was tot op het bot gemotiveerd en het werd dan ook een enorm spannende strijd. Doordat er in de finale extra veel punten te verdienen waren, kon er in de top van het klassement nog van alles gebeuren. En op de zwaar spelende baan was het zeker ook geen uitgemaakte zaak wie de finale zou gaan winnen.

Dat het moeilijk was, bleek wel uit de scores. Geen enkel koppel wist ook maar in de buurt te komen van hun persoonlijke par. En daarmee waren er dus verraste gezichten bij de winnaars toen de top 3 bekend werd gemaakt.

Op de derde plaats eindigden Thomas Hoyer en Jenny Schuitema met een score van +4. En toen werd het echt spannend, want er waren 2 koppels met een score van +3. Volgens het reglement wint dan het koppel met de laagste personal par en dat betekende dat Charl Neering en Diederik Ludwig genoegen moesten nemen met de tweede plaats. De beste score werd gemaakt door Stevan Aldershof en Julia van Tuyll en daarmee werden zij de winnaars van de eerste hoofdprijs!

En dan het klassement. Frans van Rooij en Marietta Bertleff gingen als koplopers van start, maar juist op deze dag liep het bij hen van geen kanten. Helaas eindigden zij daardoor in de staart van de uitslag en vielen ze weg als kanshebber voor de eindoverwinning.

Patrick Groen en Marije Siteur begonnen vanaf de vijfde plek en speelden zoals bijna altijd een steady wedstrijd. Met hun score van +6 verdienden zij nog 375 punten en kwamen daarmee op een totaal van 1325. Genoeg voor een derde plaats in het eindklassement.

Zoals eerder vermeld werden Thomas en Jenny derde in de finale en daarmee kregen zij maar liefst 420 punten erbij. Dat bracht hun totaal op 1360 en dat was nét niet genoeg voor de eindoverwinning.

Want daar waren nog Jos en Sophie Vos die met hun 5e plek in de finale nog 390 punten verdienden. Hun totaal kwam daarmee op 1370, precies genoeg om het eindklassement en de tweede hoofdprijs te winnen!

Wat een geweldige ontknoping van een prachtig seizoen. Iedereen bedankt voor jullie deelname en bijdrage aan 6 prachtige golfdagen. Winnaars van harte gefeliciteerd, met dank aan hoofdsponsor Go4Golf Reizen mogen jullie in februari kosteloos meedoen aan ons 4-daagse toenooi in de Algarve.

Tot volgend seizoen, wij gaan de wintermaanden gebruiken om te bedenken waar de volgende "Race to..." naartoe gaat leiden.