Volg ons

Winter Tour - Bentwoud

Ronde 9 van de winter tour afgelopen weekend gespeeld op Golfbaan Bentwoud. Begin december waren we ook op Bentwoud voor een WT ronde. Die dag was het koud en winderig en was de ondergrond bij aanvang wit.
Deze ronde ook frisjes, de wind bij aanvang gelukkig minimaal, de ondergrond licht ontdooid maar de baan toch opvallend droog.
Met wederom 11 spelers aan de start voor wat een opmerkelijk ronde zou worden. Leuk om weer een aantal nieuwe leden te zien. Welkom bij de GVN.
Ook deze ronde code rood voor de baanstatus. Dat betekent geen trolleys, wintergreens en opteeën in de baan. Met name dat laatste gaf deze keer de doorslag voor een aantal spelers qua scores.

De speciale verrichtingen deze ronde op Oostwoud 2 en Zuidwoud 3. Met de winter green voor de sloot is Oostwoud 2 dan een korte hole waar een drive en een chip voldoende moet zijn om de bal dichtbij de vlag te krijgen. In de laatste flight op 1½ meter geslagen door ondergetekende.
De neary op zuidwoud 3 bleek ondanks de geringe afstand (± 105 meter) te lastig. De sleeve GVN-ballen bleef in de tas.

Acht spelers deze ronde die bij elkaar 17 birdies wisten te noteren. Bas, Conny en Jeroen elk 1 birdie. Ondergetekende noteerde 2 birdies. Maar liefst 4 spelers die 3 birdies wisten te maken: Hans A. , Danielle, Leen en Bauke.

En dan de uitslag. Op 2 december was 62 de beste netto score. Bij deze ronde niet eens genoeg voor een top 8 notering.
Mede dus door het opteeën en de afwezige wind is er zeer uitzonderlijk gescoord.

Op de derde plaats met bruto 99 en netto 55 Karin Minke. Tweede plaats voor lokale speelster Conny Van Leeuwen. Met een 81 bruto ook een 55 netto. Maar de kampioen deze ronde is Bas Fick. Met een 83 bruto kwam hij met 52 netto binnen. Gefeliciteerd met jullie geweldige scores. En ook de andere spelers die onder par binnen zijn gekomen. Jammer dat het niet qualifying was. In de zomer nog maar een keer proberen.....

Dank voor jullie komst naar Bentwoud op de zaterdag. Komend weekend spelen we op De Scherpenbergh. Voor die wedstrijd en die in de komende weken zijn nog plekken beschikbaar.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan