Volg ons

Algarve trip januari 2020

Van 16 t/m 19 januari waren we met een leuke groep iGolfers en GVN’ers in de Algarve voor onze inmiddels traditionele winterbreak. Deze keer waren er maar liefst 40 deelnemers aan deze trip, waarvan het arrangement zoals gewoonlijk weer perfect was geregeld door Peter van Pelt van Go4Golf Reizen.

We hadden een prima hotel in het hartje van Lagos, zodat er een ruime keuze aan lekkere en gezellige restaurants op loopafstand was te vinden. En ook in de hotelbar was het iedere avond erg gezellig en druk, zeker gedurende het ‘happy hour’ met de live beelden van Feyenoord erbij. Met de randzaken zat het dus wel goed, maar we waren natuurlijk primair naar Portugal gekomen om te golfen.

Het toernooi begon de eerste dag op de vriendelijke baan van de Morgado Golf & Countryclub. Een groot deel van de deelnemers was al op woensdag gearriveerd en zij konden zich rustig voorbereiden met een kopje koffie op het zonovergoten terras. Maar voor degenen die dezelfde ochtend waren vertrokken vanaf Rotterdam Airport was het allemaal wat hectischer. Niet voor het eerst had de Franse luchtverkeersleiding besloten om te staken, waardoor de vlucht enige vertraging had opgelopen. Maar uiteindelijk paste het allemaal net en was deze groep toch nog op tijd om in de laatste flights te kunnen starten.

Aan het einde van de dag had Vydia Bindraban de beste score met een mooie 71 netto. Zij werd op de voet gevolgd door John van der Spek met 72 netto en Jan Brehm met 74 netto. Ruud van Meggelen maakte de Leary en John de Randamie de Leary.

Op dag 2 stond Palmares op het programma. Een prachtige baan met 27 holes, waarvan wij de mooiste combinatie (Alvor/Lagos) speelden. Mooie vergezichten en afwisselende holes maakten het een feestje om hier te spelen. Zeker omdat de zon zich wederom van haar beste kant liet zien. Wel was het lastig dat de greens op de Alvor lus pas in onderhoud waren geweest, waardoor deze een stuk minder snel waren dan de greens op de Lagos lus. Dat was dus voor iedereen even schakelen na de turn. Jan Brehm had de goede vorm nog steeds te pakken en werd dagwinnaar met 71 netto. Romy de Hey werd tweede van de dag met 74 netto en Ruud van Meggelen pakte de derde plaats met 75 netto. Romy maakte deze dag behalve 3 birdies ook de Leary en de Neary was voor Linda de Koning.

Voor dag 3 was al de hele week wat regen voorspeld en helaas bleek die voorspelling ook te kloppen. De temperatuur was nog steeds prima, maar het werd een compleet druilerige dag op Penina. Daardoor was het toch een stuk minder genieten dan gehoopt, op de oudste baan van de Algarve. En bij velen was dit ook duidelijk te merken aan de scores. Maar natuurlijk zijn er ook altijd spelers die het juist goed doen in mindere omstandigheden. Neem bijvoorbeeld Rayen Bindraban, die gewoon een keurige 76 netto wist binnen te brengen en daarmee was hij de derde dagwinnaar. “Super” Mario Jongkind werd tweede met 78 netto en Henk Nierstrasz derde met 79 netto. Deze keer 2 Leary’s en die gingen naar Patrick Groen en Jacob van der Wagen.

Na een rondje van de jarige ondergetekende, ging het feest verder bij het happy hour in de hotelbar en vervolgens voor een groot deel van de deelnemers in het restaurant tegenover het hotel. Daar was het Karaoke avond en zagen we dat vele deelnemers naast het golfen ook nog andere talenten hebben. Daar zijn ook bewegende beelden met geluid van gemaakt, maar die vallen echt onder de code “What happens in Portugal, stays in Portugal”

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan