Volg ons

Alicante toernooi

Op donderdag 10 februari was het weer zover. Ons jaarlijkse tripje naar de winterzon. Na een voorspoedige vlucht naar Alicante was iedereen mooi op tijd voor de start van het toernooi op El Plantio Golf. In de ochtend had het nog een beetje geregend en toen we arriveerden was het nog flink bewolkt. Maar precies toen de eerste slag werd gedaan, brak het zonnetje door!

Zo'n eerste ronde direct na de reis is vaak lastig, maar dat gold lang niet voor iedereen. Caroline van der Spek maakte een keurige 73 netto en dat was goed voor de derde plaats in de daguitslag. Tweede werd Yvonne Kleihorst met 70 netto en de grote winnaar van de dag was Ruud van Meggelen, die met 65 (!) netto direct de leiding in het klassement stevig in handen nam.

Na de ronde vertrokken we naar het hotel, dat midden in de stad ligt. Je hoefde dus maar een paar stappen de deur uit om volop te kunnen genieten van de Spaanse gezelligheid en lekkernijen in de talloze bars en restaurantjes. Niet al te lang natuurlijk, want de volgende ochtend moest er weer gepresteerd worden.

Dag 2 stond gepland op Bonalba Golf, net ten Noorden van Alicante. Een leuke baan rondom het gelijknamige hotel, met zeer verradelijke greens. Dat was voor veel spelers echt een struggle, maar ook nu waren er toch ook weer een paar die een prima score wisten neer te zetten. Ruud werd deze keer derde met een 77 netto, de tweede plaats was voor Henk Nierstrasz met 76 netto en dagwinnaar was Rob Kleihorst met een mooie 73 netto.

Voor de derde dag waren we te gast op Alenda Golf. Een fraaie baan, waarop enkele jaren geleden ook al eens de qulifying school voor de European Tour was gespeeld. De dag begon fris, maar al snel zorgde de zon weer voor heerlijke golfomstandigheden. De familie Kleihorst was nog steeds in goede vorm, want nu was het Yvonne die de dagwinst pakte met een 71 netto. Michel Brouwer en Jerry van Horik werden tweede en derde, beiden met 72 netto. Dit zorgde ervoor dat het spannend werd in het klassement. Zeker omdat iedereen uiteindelijk de minste ronde mocht laten vervallen. 

De vierde en laatste ronde werd gespeeld op de Alicante Golfclub. Een bijzondere baan van de hand van Seve Ballesteros, midden tussen de appartementengebouwen van badplaats San Juan d'Alacant. En alsof dat nog niet apart genoeg was, moest je op par-5 14e met slag 3 ook nog eens over een Romeinse opgraving slaan.

Natuurlijk was de startlijst van de finale gebaseerd op het klassement na dag 3. Zodoende speelden de grootste kanshebbers met elkaar in de laatste flight. En die kanshebbers maakten het helemaal waar. Yvonne Kleihorst wist opnieuw de dagwinst voor zich op te eisen met een score van 70 netto, maar zij werd op de voet gevolgd door Ruud met een 71. De top 3 van de dag werd compleet gemaakt door Yvonne Bos met 73 netto.

En dan... de einduitslag. Hoe spannend wil je hebben! Caroline kwam behoorlijk tekort voor de winst, maar met een totaal van 223 werd zij heel mooi 'best of the rest'. Inmiddels was het wel duidelijk dat Ruud en Yvonne Kleihorst de nummers 1 en 2 zouden worden, maar wat zou de volgorde zijn? Wat bleek, beiden eindigden zij op een totaal van 211 over de beste 3 rondes! Dus werd er zoals gebruikelijk bij iGolf gekeken naar de laagste handicap en zo werd Ruud de overall winnaar van de Alicante Trip 2022. Gefeliciteerd Ruud!

Iedereen heel erg bedankt voor de gezelligheid en sportiviteit, wij hebben ervan genoten! En dat wij zelf laatste en voorlaatste zijn geworden doet daar niets aan af ;-).

In mei starten we met een nieuwe serie van "The Race to..." en voor volgende winter gaan we een mooi tripje naar Portugal plannen. Tot de volgende keer allemaal!

Groeten,
Dylan en Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan