Volg ons

SMC for AvL - Rhoon

De diverse weer apps voorspelden voor de laatste week van maart en het paasweekend weinig goeds. Regen en nog eens regen. De voorspelling voor tweede Paasdag gaf ook een troosteloos vooruitzicht.

Maar, hoe verrassend, het liep totaal anders dan verwacht.

Op een zeker nog natte en drassige baan kwamen 39 spelers aan de start voor de eerste van totaal 6 rondes van de Spang Makandra Cup 2024. Een serie van wedstrijden met als enig doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.
In de afgelopen jaren waren er 2 weekends – met Pasen en in september – in dit 10e jaar is de opzet aangepast.

Locatie voor deze eerste ronde: Rhoon Golfcenter. Een baan heerlijk rustig gelegen aan de Oude Maas.
Zoals gezegd de baan nog wel steeds nat en drassig. Maakt het lastig op de langere holes om in regulation op de green te komen. De greens lagen er voor de tijd van het jaar al goed bij.

Met een 2 tee start gingen we om 11:00 uur de baan in. Al vrij snel konden de eerste laagjes uit daar de zon al aan het prikken was. Uiteindelijk zelfs spelers die in de korte mouwen door de baan gingen. Geen druppel regen gezien. Heerlijk !

Traditie getrouw hebben we bij GVN en iGolf wedstrijden op Rhoon een neary op hole 9 en een leary op hole 14. De neary op 9 was in de laatste flight prooi voor Carina Rijnbeek.
De leary op 14 werd al in de 1e flight scherp neergezet door Henk Nierstrasz.

Hoewel het tijdens de SMC for AvL series eigenlijk alleen om het goede doel gaat wordt er natuurlijk ook voor de ‘prijzen’ gespeeld.

De top 5 van deze heerlijke ronde op Rhoon:
Op de 5e plaats Sunil Badloe met bruto 89 en 77 netto. Ook 77 netto en een bruto score van 82, Willem Jan Pott Hofstede. Mooie resultaten maar net buiten de prijzen.
Derde plaats voor Martijn Serlie. Een bruto score van 84 en netto 76. Tweede plaats voor Otto Hubregtse. Otto maakte op z’n laatste 4 holes nog even 4 birdies om met de beste bruto score van 77 binnen te komen. Leverde hem een 73 netto op.
Maar de beste netto ronde van de dag was voor Anil Kishoendajal. Met een 79 bruto bracht hij een 68 netto binnen.
Heren, gefeliciteerd met de mooie scores en de eerste wedstrijdpunten voor het klassement.

Dank aan alle deelnemers voor de aanwezigheid bij deze 1e ronde van de SMC for AvL 2024 series. Leuk om weer een aantal nieuwe spelers te ontmoeten.
We zien jullie graag terug bij een volgende ronde:

  • 9 mei Waterland
  • 20 mei Turfvaert
  • 1 juni Hitland
  • 12 juli Welderen
  • 7 september Hoge Dijk

Hou de kalender goed in de gaten voor wanneer de inschrijving voor deze rondes opengaat.

Groet,

Hans, Dylan & Glenn

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan