Volg ons

SMC for AvL - Waterland

Op de donderdag van de Hemelvaart de 2e wedstrijd van de Spang Makandra Cup 2024. In fraai zomer weer kwamen 42 deelnemers aan de start op Golf Waterland om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Naast veel gezelligheid en onderlinge strijd is dat het meest belangrijke tijdens de serie van 6 wedstrijden dit jaar.

We gingen, na de koffie en het appelgebak, om 12 uur op 2 tee's van start. De uitdagingen op Waterland zijn met name het vele water en de taaie rough. Een aantal spelers hebben helaas hun geliefde balletje achter moeten laten in het groen.

Zo rond 17:30 uur was iedereen binnen en kon de uitslag bekend gemaakt worden. De neary op hole 4 werd door René Kroezen het scherpst neergezet. De leary op hole 14 stond heel scherp, een tap in birdie, en was voor Marcel Mohes Singh.

Tijdens de SMC for AvL spelen we ook een skins game waarbij een deel van de inleg naar het goede doel gaat en een andere deel in de wedstrijdpot. Na afloop werkte het systeem even niet mee maar uiteindelijk is het goed gekomen. De winnaars hebben gekregen wat ze verdiend hebben.

De top 3 spelers in de einduitslag wisten elk een 79 netto te scoren. Daardoor, op handicap, op de derde plaats Skankar die bruto 90 wist te scoren. Op de 2e plek Bert Luttekes met 88 bruto. En de winnaar van de 2e ronde SMC for AvL is Hugo Timmers. Hugo maakte een 87 bruto.