Volg ons

SMC Rotterdam 2023

Elk jaar, en al vele jaren achter elkaar, spelen we in het lange paasweekend het rondje Rotterdam waarbij we proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Dag 1 van het drieluik werd gespeeld op Rhoon Golfcenter. Op een licht natte en nog wat modderige baan maar in heerlijk voorjaarsweer verschenen 50 deelnemers aan de start. De organisatie had bedacht dat plaatsen niet nodig zou zijn maar dat bleek toch even anders. Toch regelmatig een klodder aan de bal waardoor met name putjes van net buiten de green net een rol kregen. Maar goed, iedereen heeft daar dan last van. 
Deze eerste ronde 12 spelers die 1 of meerdere birdies wisten te maken. 
Op hole 9 een aparte Neary voor heren en dames. Helaas wist niemand van de dames de bal op de green te krijgen bij de eerste slag. Bij de heren wist Jeroen Snelders dat wel te doen. De leary op hole 14 was prooi voor Thomas Hoyer.

De top 3 van de eerste dag als volgt: derde plaats voor Jeroen Snelders met 80 bruto en 72 netto. Tweede plaats voor Mark de Kievith met 96 bruto en 81 netto. De eerste plaats voor Jelle Cool met een mooie 87 bruto en 69 netto. 
Van harte met jullie prijs voor een avondje eten voor 1 of meerdere personen bij één van de Spang Makandra restaurants in Amsterdam.

Op zaterdag ronde 2 op golfbaan Hitland. De dag begon wat frisjes en bewolkt maar uiteindelijk kwam de zon door en was het heerlijk golfweer. Aan de start 42 deelnemers. 
Speciale verrichtingen deze ronde: de neary op hole voor Marloes Janssen. De neary voor de heren op 15 voor Anil Kishoendajal. De leary op 5 was voor Willem Kaat.
Deze ronde 6 spelers die 1 of meer birdies wisten te maken op de nog niet optimale, en daardoor lastige, greens van Hitland.

Uiteindelijk was de top 3 deze dag als volgt: derde plaats voor Henk Nierstrasz met 94 bruto en 73 netto. Ook 73 netto, met 91 bruto Hans B. Overtuigend winnaar deze ronde was Anil met 88 bruto en een mooie 69 netto en daarmee de 60 punten voor het klassement.

Op de laatste dag op Golfbaan Bentwoud gingen de drie dagen spelers min of meer op klassement de baan in. De kanshebbers op de eindoverwinning in de laatste flights. In vergelijking met de eerste twee dagen was dag drie een 180 graden omslag. Begonnen we de 1e negen nog in redelijk weer, wel fris door de al stevige wind, de 2e negen waren wild en nat. De wind trok verder aan en de regen kwam gestaag naar beneden of bewoog horizontaal. Zeer lastige condities.

Frans Coers pakte de neary op hole C3. De leary op A7 was prooi voor Shanky Gharbharan. Zeven spelers wisten 1 of meer birdies te noteren op de kaart. Knap met die wind. De greens waren goed met prima rol. De baan de eerste helft van de ronde goed droog maar aan het eind ook al weer erg nat en drassig.
De top 3 op de finale dag als volgt: derde plaats voor Geert Wisman met 101 bruto en 70 netto. Tweede plaats Ed Otten met 93 bruto en een 69 netto. 
Maar de absolute topper op deze laatste dag van de SMC Rotterdam 2023 was Mark de Kievith. De eerste negen speelde hij een fabelachtige eerste helft van de ronde. Met 7 parren, één bogey en één dubbel noteerde hij bruto 38. Gedurende de 2e negen, met de stevige wind en de regen, kon hij het (net) bij elkaar houden en noteerde daar een 48 bruto. Totaal een hele mooie 86 bruto wat uiteindelijk een geweldige 61 netto opleverde. Van harte Mark! Echt een geweldige prestatie.
Nadat eenieder was bekomen van deze super score kon het eindklassement opgemaakt worden. 

Op de derde plaats na drie dagen is geëindigd Jenny Schuitema. Na drie speelrondes had ze 128 punten. Tweede plaats voor Jeroen Snelders met 129 punten. Maar met een tweede en eerste plaats tijdens de drie dagen is Mark de Kievith de absolute winnaar van de 2023 editie van het Rondje Rotterdam met 144 punten. Gefeliciteerd met jullie prijs! We zien jullie en ook de andere deelnemers graag terug in september wanneer we het rondje Amsterdam spelen van de Spang Makandra Cup. Hou de golfkalender in de gaten.

Dank aan alle deelnemers voor jullie deelname en het ondersteunen van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. We hopen jullie snel weer te zien.

Tot een volgend iGolf-evenement,

Hans & Dylan.

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan