Volg ons

Spang Makandra Cup 2022

De 8e editie van de Spang Makandra Cup Amsterdam. Golfen en veel gezelligheid met als doel geld op te halen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.
Op donderdag was er al de The Invitational op The International met 30 spelers.

Op de vrijdag tot en met zondag drie dagen golf met ongeveer 150 deelnemers.
Op vrijdag waren we te gast op Golfbaan Waterland. De regen van de afgelopen dagen had veel goed gedaan voor de baan. Het zag er allemaal al veel groener uit dan een paar weken eerder. Deze ronde 48 spelers aan de start.
Op een klein drupje tegen het einde van de ronde bleef het verder droog. Later aan het begin van de avond gingen de sluizen open en kwam het met bakken naar beneden.

De neary op hole 4 was voor Gertjan van Weerelt. De Leary op hole 14 voor Dylan. Als allerlaatste wist hij de bal het dichtst bij de hole te slaan.
Beide heren ontvingen de Golfplaza Wilson logoballen.

De top drie van deze 1e dag als volgt: Ellie Treur 66 netto, Yvonne Kleihorst 67 netto en Chan Bhoendie 69 netto. Gefeliciteerd met deze mooie scores.

Dag 2 van de Cup driedaagse bracht ons naar De Purmer. We speelden deze ronde de lussen Geel en wit. Toch wel de moeilijkste combinatie. Smalle holes met veel water.
Totaal verschenen er 46 spelers aan de start. De neary op geel 7 was voor Willem van Heijningen. De leary op de lastige hole wit 4, heeft wel index 18, was voor Neil de Goede.

De top drie op De Purmer als volgt: Tenicia Post 70 netto, Hugo Timmers 71 netto en Jeroen Snelders 72 netto. Ook zij ontvingen de Golfplaza Wilson logoballen.

De laatste dag van het cup drieluik traditiegetrouw op Spaarnwoude. Aan de start totaal 61 spelers die om 13:00 uur de baan in gingen.
De neary en leary waren deze ronde voor dezelfde speelster. Josette Franken kon voor beiden de Golfplaza Wilson logoballen in ontvangst nemen.

De top drie op deze lange dag op Spaarnwoude: Fred Groenen 66 netto, Emile van Es 68 netto en Charl Neering 68 netto.

Uiteindelijk leveren de resultaten van de drie dagen een eindklassement op.
Op de derde plaats Thomas Hoyer met totaal 222 netto. Tweede plaats voor Jeroen Snelders met 217 netto. De winnares van de SMC 2023 is Yvonne Kleihorst. Zij wist over drie dagen een netto totaal van 211 binnen te brengen. Zij ontving van Dylan de mooie Spang Makandra Cup wissel trofee. Gefeliciteerd!

Na afloop van alle prijzen voor de winnaars hadden we ook nog de trekking van de hoofdprijs van de grote loterij. Uit de grote emmer met de 214 verkochte loten kwam het lot van Joop Mailuhu. Hij ontving de voucher voor een flight van 4 personen op The International. Van harte Joop.

Joop had voor de beste dame en heer ook nog een mooie golf trofee gemaakt.

Dank aan alle deelnemers en sponsoren voor wat weer een geweldige Spang Makandra Cup 2022 is geweest. Met elkaar hebben we ongetwijfeld weer een mooi bedrag binnengebracht voor de AvL. Zo gauw alles op een rijtje staat laten we weten wat de eindscore is geworden.

Dank nogmaals voor jullie deelname en tot een volgend Spang, GVN of iGolf evenement.

Met vriendelijke groet,
Dylan, Hans en Glenn

Dank aan volgende sponsoren van de mooie prijzen voor de loterij: The International, Golfplaza, Golfbaan Hitland, Golfcentrum De Hoge Dijk, Golfbaan Reymerswael, Golfbaan Spaarnwoude, Golfpark De Turfvaert, Golfbaan Weesp, GolfTotaal, 300Yards en Rob Kleihorst.

Voor meer fotos zie facebook en de pagina van Rokie 

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan