Volg ons

WAGC 2022 - ronde 1

Op zaterdag 2 juli hebben we de ronde 1 gespeeld van de 2022 kwalificatie wedstrijden van de World Amateur Golfers Championship. Totaal 35 spelers gingen op Golfpark De Turfvaert de baan voor een zeer zonnige ronde. Door de regen en zonneschijn van de afgelopen weken is de rough op De Turfvaert erg hard gegroeid. Gevolg was dat het vinden en anders het er uit hakken van de bal erg lastig was. Er zijn toch redelijk wat ballen verloren gegaan. En als je op de eerste hole al je bal moet achterlaten in het hoge gras dan is dat niet fijn voor het vervolg van de ronde.

Maar goed zij die de bal op de fairway wisten te houden waren deze dag in het voordeel. Op hole 4 was er een leary uitgezet welke prooi voor was Wim Zuur. De 2e slag was mooi dicht bij de hole geëindigd. Op hole 17 de neary. Martin Vos was daar de speler die de bal het dichtst bij de hole sloeg. Beide heren ontvingen een sleeve met iGolf logoballen van Nassau

De uitslag deze ronde zeer opmerkelijk. Veel ex-equo scores.

Op de vijfde plaats Hans Brekelmans met 98 bruto om 75 netto. Vierde en ook een eervolle vermelding Neil de Goede met 81 bruto en ook 75 netto.
Op de derde plaats Michel Brouwer met 90 bruto en 74 netto. De gehele top drie vandaag 74 netto en dan bepalen we de uitslag op handicap.
Daardoor met een niet iets hogere handicap dan de winnares, Martin Vos. Totaal 84 bruto en dus ook 74 netto. En zeer uniek, kan me niet heugen dat ik dit eerder heb meegemaakt, de nummer één deze dag ook 84 bruto en dus 74 netto. Maar Britt van Waarde heeft een net iets lagere handicap dan Martin.
Gefeliciteerd Britt en de andere heren met het goede spel en jullie prijzen. Naast de iGolf ballen en het slokje ontvingen de winnaars ook “literatuur” voor de zomeravonden. Ik hoop dat het mag smaken.

Ronde 2 van de World Amateur Golfers Championship Qualifyers is op vrijdag 29 juli op Landgoed Welderen. Schrijf je nu in voor die ronde of de andere rondes die nog gaan komen. Zie de kalender op de iGolf website.

Tot een volgende keer.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan