Volg ons

WAGC 2022 - ronde 2

Op 29 juli 33 deelnemers aan de start voor de 2e Qualifier van de World Amateur Golfers Championship 2022. Locatie de mooie baan van Landgoed Welderen. De baan ligt tussen Nijmegen en Arnhem in de Betuwe.
Sinds dit jaar is Welderen, net als zusterbaan Landgoed Bleijenbeek, een partnerbaan van iGolf. Een prima locatie voor een heerlijk dagje golfen en dineren.

Maar goed de wedstrijd. Totaal dus 33 spelers die van start gingen vanaf 2 tees. Dank aan de Marshall voor het meehelpen starten.
Het speeltempo deze ronde erg verschillend per flight. De eerste flights kwamen nog redelijk bij tijds binnen, de laatste flights deden er helaas iets langer over.

Er was een Leary uitgezet op hole 5 welke door Pieter Bakermans het dichtst bij de vlag werd geslagen. De neary op hole 13 was voor Thomas Hoyer.
De scores deze dag van hoog naar laag. De rough was hier en daar hoog en taai en voor veel spelers was dit een eerste kennismaking met de baan. Tel daar het vele water bij op en dan staat een strokemax al snel op de kaart.
Uiteindelijk de volgende top 3: Thomas Hoyer met 85 bruto en 71 netto op de derde plaats. Eerste en tweede plaats een ex-equo. Beide heren 70 netto. Michiel Koning de hogere handicap dus tweede. Hij had bruto 100. Winnaar deze ronde met 87 bruto en dus 70 netto was Winston Cheng.

Heren gefeliciteerd met jullie prima scores. Dat het mag smaken.

Na afloop was het nog erg gezellig op het terras ondanks het buitje wat er viel.
Op vrijdag 12 augustus spelen we ronde 3 op Golfpark De Haenen. Wederom kans om punten te verdienen voor het klassement. Er zijn nog plekken beschikbaar. Schrijf je nu snel in.

Tot de volgende WAGC 2022 Qualifier.

Groet,

Hans Bijlsma

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan