Volg ons

WAGC 2022 - ronde 3

Ronde 3 van de WAGC 2022 qualifiers was op een zeer warm Golfpark De Haenen.
Met 33 spelers werd er gestart vanaf 2 tees. Het was flink warm maar gelukkig woei er ook een soort van “fris” briesje. Het maakte het net iets aangenamer.
De baan lag er volgens de spelers prima bij. Op de juist plekken waren de fairways nog verrassend groen en ook de greens kregen de nodige complimenten.

Het speeltempo was redelijk. De een helft deed het in net iets meer als 4 uur terwijl de andere helft van het veld toch ruim 4½ uur nodig had.
Op hole 4 – de neary hole – wist Maarten ter Laak de bal het dichtst bij de hole te krijgen met de 1e slag. Op hole 17 deed Martin Vos dat ook maar dan met z’n 2e slag. Beide heren ontvingen een sleeve iGolf Nassau ballen.

En dan de uitslag. Om de meeste punten te pakken was een score in de 60 netto absoluut nodig. De volledige top 6 wist in de 60 netto te spelen.
Derde plaats was voor Marcel Silvius met bruto 86 en netto 67. Tweede plaats voor Geert Wisman met bruto 94 en een mooie 66 netto.
De eerste plaats in deze ronde 3 van de WAGC was voor Neil de Goede. Hij noteerde de beste bruto ronde van de dag – een level par 72 – wat ook een netto 66 opleverde.
De prijzen op deze dag waren heerlijke geurig kadoboxen van Rituals. Wel nodig na al dat gezweet in de baan.
Helaas was Neil al op weg naar een ander golfevent in Amsterdam. Zijn Rituals prijs gaat daarmee in de prijzenpot van de SMC 2022 loterij op 11 september.

Er zijn nog 2 rondes van de WAGC 2022. Op zondag 21 augustus zijn we op De Scherpenbergh. Op zaterdag 3 september spelen we de laatste voorronde op De Hoge Dijk.
De top 5 van het eindklassement – met minimaal 3 gespeelde wedstrijden – verdient dan een gratis deelname plek in de Nederlandse finale op 25 september op De Batouwe.

Dank aan eenieder die naar De Haenen is afgereisd en het warme weer heeft getrotseerd.
Tot de volgende WAGC ronde.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan