Volg ons

WAGC 2022 - ronde 5

Zaterdag 3 september werd ronde 5 van de WAGC 2022 Qualifiers gespeeld op Golfbaan De Hoge Dijk.
Voor een aantal spelers de laatste kans om punten binnen te halen voor het klassement om alsnog te proberen in de top 5 te eindigen. De baan lag er prima bij met snelle greens. Het was heerlijk golfweer met een beetje wind. Uit de wind vol in de zon voelde het wel erg warm en benauwd aan.
Voor onze groep van 21 spelers zaten een aantal Engelse 4 ballen. Gevolg was dat het toch voor elke flight een ronde van maar liefst 5 uur werd.

Deze ronde waren en maar liefst 2 neary’s en 2 leary’s.
De neary op de 4e, toch altijd een lastige hole, was voor Ron Sporrij. Hij legde de bal op twee meter van de vlag. Vervolgens een leary op hole 7 die voor Patrick Klein Breteler was.
Op de vernieuwde hole 10 ook een leary. Jeroen Snelders wist daar de bal het dichtst bij de hole te krijgen.  En als laatste op hole 12 nog een neary. René Kroezen kreeg daar de bal het dichtst bij de hole. De heren ontvingen allen een sleeve iGolf Nassau ballen.

En dan de uitslag van deze 5e ronde. Om met de prijzen naar huis te gaan moest er flink laag gescoord worden.
Derde plaats voor Pieter van Kessel met 98 bruto en 66 netto. Tweede plaats voor Patrick Klein Breteler met 81 bruto en maar liefst 64 netto.
Absoluut de beste deze ronde was Ron Sporrij. Na in voorgaande rondes het af en toe totaal kwijt te zijn heeft Ron “het” gevonden en gingen de ballen nu wel zoals ze moeten. Voor het eerst onder de 100! Totaal 91 bruto en daarmee een unieke 58 netto. Ron van harte! En ook de andere winnaars en spelers. De handicaps gaan een flink stuk omlaag met dit soort scores.

Na 5 voorrondes kon na afloop meteen het klassement opgemaakt worden. De top 5 van het eindklassement, waarbij de 3 beste scores tellen, gaan op kosten van iGolf naar de Nederlandse finale op 25 september a.s. op De Batouwe.
De finalisten in die finale maken vervolgens kans op een plek in team-NL. In November spelen zij dan in de grote wereldfinale in Maleisië.
In de top 5 zijn geëindigd: Winston Cheng, Neil de Goede, Arnoud Diepgrond, Henk Nierstrasz en Jeroen Snelders.  
Heren van harte met jullie plek in de NL-finale. Veel succes en wie weet zitten jullie in november in het vliegtuig naar het verre oosten.

Dank aan alle deelnemers die erbij waren bij de 5 wedstrijden. Hou de GVN en iGolf kalender in de gaten voor de WAGC 2023 serie of alle andere evenementen.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan